v..

2009-11-24 / 14:01:43

Sådär, nu är man mätt och belåten igen. De blev en dagoberts-macka, och en super god muffins till efterrätt. (Tack Nena, för en trevlig lunch. :) Nu tänkte jag dona på här hemma, innan de är dags att åka till sävast. Sen ikväll blir de hockey hos E. och sist men inte minst brothers and sisters 22.25. Hur som helst, idag går jag och Sessan in i en ny vecka och här kommer de lite om det..

Sessan: 

Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Mamman:

Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen.
En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.






(M: Jag kommer tänka på dig imorgon och skicka dig lite extra kraft, men de kommer gå bra.)




Kommentarer
Anonym

hurrudu din tjockis ;) Är allt bra med dig och sessan? Kommer snart hem!

2009-11-24 / 15:18:43
http://lavidacotidiana.webblogg.se/
sis

tack själv för ett trevligt break mitt på dagen. Kul att ses och få klämma lite på magen. :)

2009-11-24 / 17:51:40
M

Hej, vad söt du är :) Tusen tack.



haha jaaa jag har funderat på det i flera dagar men får inte tummen ur som man så fint säger. Jag lovar att fixa innan helgen :)

2009-11-24 / 22:19:34
http://gabson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Follow on Bloglovin
Trackback