2009

2009-12-31 / 14:08:11

Nyårsafton idag.

År 2009 har varit fruktansvärt lärorikt för min del, och de absolut bästa året hittils. Det bästa som hänt under 2009 är såklart att jag och hjärtat blev tillsammans. Men de har även hänt andra saker, som gjort att jag utvecklats som människa. Nu ser jag framemot år 2010, så de bara kliar i fingrarna. Då kommer ett helt nytt kapitel i vårat liv att börja. Om de finns bara en sak att säga, helt underbart!

Nu blir de att tvätta och städa. Så man bara kan njuta av kvällen sen, men ni får ha en helt underbar nyårsafton och GOTT NYTT ÅR på er alla söta pluttar! Vi hörs imorgon. Lägger upp lite bilder sen 2009...






















tankar

2009-12-30 / 13:16:31
Idag vet jag inte riktigt vad som händer och sker. Jag vet bara att de är kallt ute, brr och usch! Och imorgon är de nyårsafton. Jag ser verkligen framemot 2010 väldigt mycket. Men de vet jag att jag inte är ensam om. Mysis! :) Vad som händer imorgon är lite oklart ännu, men de blir chili iaf. Vad ska ni hitta på för busigt föresten?!

Nu tänkte jag även rensa mina tankar litegrann. Att vara gravid är bland de underbaraste jag varit med om. De var inte alls som jag trodde att de skulle vara, man vet inte hur mäktigt de är först man är det själv. Därför tänker jag egentligen inte försöka förklara så mycket mer om hur mysigt, underbart, mäktigt och helt fantastiskt det är. Dock, skulle jag ljuga om jag sa att det bara var en dans på rosor. Nu i slutet har jag samlat på mig en massa vätska b.l.a, så jag och mitt självförtroende har våra små diskussioner ibland ska jag erkänna. Ska egentligen inte klaga, för jag har mått oförskämt bra hela graviditeten. Men ibland måste man ändå få klaga, right. Sen har jag verkligen fått veta vilka som är mina riktiga vänner, och vilka som bara var mina "fest-kompisar". Tack för de säger jag, sånt är alltid skönt och veta. :) Nej, nu drog klockan iväg. Ska försöka få med mig darling på Mio, så vi hörs senare idag. kram kram på er, hoppas ni mår bra..



Här hade jag precis gått in i v.24 och de känns som att de vore igår.. Men de var de inte direkt för nu är de bara 41 dagar kvar till Sessan förhoppningsvis kommer ut till oss. Love! På tal om love.. 



Imorgon ska jag nog lägga ut en massa gamla bilder här på bloggen, hittade några godbitar då jag kollade igenom mappen nyss. ;)


 

v.35

2009-12-29 / 13:22:43

Ska börja med o säga att de finns ett nytt inlägg, direkt under de här inlägget. Men! Tisdag idag, och de innebär alltså att jag och Sessan går in i v.35 o de känns lika spännande som alltid. Om inte ännu mer..

Sessan:

Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött. Nu flyter det inte i fostervatten längre eftersom det är så trångt. Barnets ögon är öppna när det är vaket och stängda när det sover. Ögonfärgen på barnet är vanligtvis blå eftersom pigmenteringen inte är färdig ännu. Det behövs ljus för att utveckla de sista stegen och det är inte förrän barnet är två år som ögonfärgen är som den kommer att vara resten av livet.

Kroppen:

Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen. Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Har jag föresten sagt nångång att jag ska börja med "egna anteckningar?!" Isåfall måste ni ju hojta till...



 


NU!

2009-12-29 / 12:52:46

Oj, så dagarna går. De är knappt så att man hinner med, gah! Men hur som helst, julen är över för denna gång och jag har haft helt underbara dagar. Kvällen innan julafton var de bingolotto & glögg i vanlig ordning. De var mys, och jag är som ett barn dagen innan julafton. Haha! Själva julafton spenderades hos mamma iaf, och de var så mys. Vi fick så otroligt fina julklappar, allt vi behövde och allt vi hade önskat oss. (Tack så jätte mycket.) Sessan fick hur mycket som helst hon med, pengar, kläder, skötbord osv. Av hjärtat fick jag en massa fina klappar, men bla. ett jätte vackert "mamma-smycke", och ett smyckeskrin osv. Juldagen spenderades hos pappa & Mona i Pålänge, och även där var de hur mys som helst. Dit kom t.o.m tomten, och en generös sådan ska jag tillägga. ;) Annandagen var de Luleå som gällde och jag behöver väl inte säga att de var mycket folk men jag säger de iaf, de var myyycket folk. Och folk är ju som galna, vissa tar rean på liv och död! Men vi hade iaf en jätte trevlig dag, och vi kom hem med en massa påsar. På kvällen sen tror jag att jag somna på fem sekunder. De var iaf en liten uppdatering av mina dagar, (bättre sent än aldrig) lägger även upp några bilder. Hoppas även ni har haft en helt underbar jul. Men kram kram på er! :)












snask

2009-12-27 / 20:05:55
FÖRLÅT, för den dåliga uppdateringen. :( Men imorgon kommer de en, jag lovar! Så vi hörs då, nu blire film och godis. kram kram!

typ imorgon..

2009-12-25 / 19:33:23

Det kommer en uppdatering snart, och en massa bilder. :) Har bara inte tid just nu, men dessa dagar har varit helt underbara och julklapparna har varit så fina så fina. Men som sagt, håll utkik efter min sega uppdatering. Och ni som ska på farmen idag (typ alla), have fun. ;) Hoppas ni hade en mysig julafton btw. kram kram på er!


God jul alla söta ;)

2009-12-24 / 01:19:25
Hinner nog inte blogga imorgon, så jag säger GOD JUL nu. :) Hoppas ni får en riktigt mysig julafton. kram kram på er!

bingolotto!

2009-12-23 / 14:10:08
Skulle egentligen ta en fika med Petra nu, men tiden blev knas så vi sköt upp det till i helgen istället. Nu blir de att åka till mamma och dumpa av alla julklappar, så man slipper tänka på de imorgon då vi ska till Luleå innan. Tänk, julafton imorgon. Iiih, mys! ;) Ikväll blir de såklart bingolotto, och en massa glögg, knäck och pepparkakor. Men nu var de sävast som gällde, så vi hörs senare. kram kraam på er!

fika

2009-12-22 / 22:41:27

Maten var god, och besöket i degerbäcken/bredåker var trevligt. Nu blir de sängen, innan jag somnar här sittandes. Vi hörs bättre imorgon, och då är de bara en dag kvar till julafton. ;) kramen!


;D

2009-12-22 / 18:34:22
Nu är precis alla julklappar inslagna, och julrimmen är skrivna. De känns så oerhört skönt. Nu sitter jag här och väntar på att middagen ska bli klar, som lagas av Micke och Gustavo. :) Sen blir de kanske en sväng till Bredåker. Men nu ska jag gå in i köket o vara social. Hörs ikväll! Och ni glömmer väl inte att köpa bingolotter till imorgon va. ;)

v.34

2009-12-22 / 13:23:46

Hej & Hopp!

Besöket hos barnmorskan gick fin fint. Hjärtljuden lät bra, och den "lilla ärtan" hade vänt sig med huvudet neråt. Vilket känns skönt. :) Vi prata också lite om förlossningen. Jag går ju även in i v.34 idag..

Sessan:

Ca 2-2.4 kg tung och omkring 42 cm lång. Foten är 6-7 cm. Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.

Mamman:

Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrand, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och försvinner i de flesta fall helt. Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter. Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.





Darling ska och klippa sig nu. Och jag tänkte slå på lite musik och börja städa. :) Tänkte även fixa hans julklappar, nu när han åker iväg. Men hur som helst, så hörs vi senare idag! kram kram


trötter

2009-12-21 / 20:03:14
Sådär, då är man hemma igen. Och jag är helt slut som artist, så de lär nog bli en tidig kväll för mig. Och vet ni vad, nu är alla julklappar klara så nu är jag redo för självaste julafton. Så mys! På tal om mys och ingenting, så är de ett ord jag använder väldigt ofta som ni kanske har märkt. ;) Imorgon är schemat åter fullspäckat, vi ska bla. till barnmorskan. Får vi se hur hon ligger, om hon vänt sig med huvudet neråt eller inte. Spännande ska de bli, och alltid lika mys och höra hjärtljuden. Men nu säger jag nog tack och godnatt! kram på er

Lea

2009-12-21 / 12:35:24

Nu har Lea och Nena varit här, det var mysis! Sessan, jag och M. fick jätte fina julklappar. (Ja, vi tjuvöppna då Lea ville vara med då vi öppna dom.) Tack så mycket! Nu blir de att åka iväg till Kalix en snabbis, och sen ska jag försöka fixa den sista julklappen. :)





Nu är de för övrigt också bara 50 dagar kvar till Sessan förhoppningsvis gör entré. Och bara 3 dagar kvar till julafton, oj så vi gillar det! Sist men inte minst, bara 1 dag kvar till jag går in i v.34. ;) Men de tar vi bättre imorgon, nu säger jag tjao! Vi hörs senare idag..


skönt!

2009-12-20 / 21:07:04

Yes! Nu har jag bara en julklapp kvar att fixa, och de ska jag försöka ordna imorgon. De känns riktigt skönt. Imorgon kommer även Lea och Nena hit, mys! Annars har helgen varit bra, men som alltid så springer den bara iväg. Nu blir de att gå ut sista gången med Hector, och sen blir de film. Hoppas eran helg har varit bra, och att ni har hunnit fixa klart alla julklappar. kram kram och godnatt & sovgott! :)






promenad

2009-12-20 / 10:07:50
Godmorgon. :)

Nu har jag och Hector kommit in från en morgon promenad, och de var faktiskt riktigt skönt ute. Bara -14 tror jag. Nu ska vi väcka darling, och sen blir de frukost. Resten av dagen är lite osäker än så länge, men de blir iaf att tvätta och diska. ;) Later, kram kram!