Mmm!

2012-07-31 / 12:02:37
 
Efter en svettig (men skön) promenad ska det bli helt underbart gott att dricka denna kalla & extremt goda hallonsmoothie. Sist jag drack den bråka jag och Saga i princip om den, haha så nu hoppas jag att jag får ha den för mig själv, men säkerligen inte. ♥
 
 
 
 

Myspys!

2012-07-31 / 09:05:47

Vi har precis vaknat så vi ligger faktiskt fortfarande kvar i sängen och drar oss. ♥ Saga vill nämligen nästan alltid göra det då hon ogillar att bara stiga upp på en gång då hon vaknat. Jag klagar såklart inte (bortsett från då man har lite bråttom vill säga). Då vi har lyckats kliva upp härifrån ska vi bege oss ut på en morgonpromenad, och sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

 


Trevligt värre!

2012-07-30 / 21:22:40

Det var tur vi bakade tidigare idag för idag har vi haft besök av både Ida och hennes vovve samt "momme och maats". Det blev inge över till grannen med andra ord, men jag vet fortfarande inte vilken granne hon menade så det måste jag nog ta reda på nästa gång vi bakar. Nu blir det film, trevlig kväll på er!

 


Rulltårta m. daimfyllning

2012-07-30 / 15:38:51
 
3 ägg
2 dl strösocker
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
 
 
Börja med att vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Häll smeten i en djup långpanna med bakplåtspapper. (Man kan göra dubbel sats, för den blir rätt tunn om man har en "stor" långpanna). Grädda i mitten av ugnen, 250 grader i 5 minuter. Passa den väldigt noga! Vänd direkt upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Ta då bort de andra bakplåtspappret. Pensla ev. med kallt vatten på pappret för att det skall gå lättare. Låt den sedan kallna!
 
 
 
Fyllning:
 
150 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 äggula
1 dubbel daim (jag har dock tagit 1,5 ungefär)
 
Vispa ihop det rumsvarma smöret med florsockret. Tillsätt vaniljsocker, kakao och äggula.
 
 
Hacka daimen ganska fint och vänd ner den i smörkrämen.
 
 
Bred smörkrämen på den kalla kakan.
 
 
Rulla sedan ihop som en rulltårta. (Vilket jag tycker är rätt knepigt).
 
 
Förvaras i kyl ett tag innan servering. Den är god men väldigt mastig.
 
 
 
 

Hey!

2012-07-30 / 11:05:22

Vi har rätt nyligen kommit in från morgonpromenaden och Saga tyckte det var "såå muusigt" och vinka hej glatt till bilarna vi mötte. Men nu blir det "rulltårtebakning" för hela slanten och Saga envisas med och säga att vi ska gå till grannen och fika. Jag frågar då om hon menar att vi ska gå till grannen med lite rulltårta och det tycker hon för hon tittar på mig och svarar "jaaaaa". Frågan är bara vilken granne hon tänker på och var har hon fått det ifrån? :-)

 


"Helg.nu"

2012-07-29 / 21:23:20

Det firas med en massa onyttigheter, så sjukt gott men så sjukt onyttigt (och onödigt egentligen). Men det ska väl vara "gött o leva". På tal om det, imorgon lägger jag ut receptet på rulltårtan m. daimfyllningen för jag ska nämligen baka den igen. Har ni haft en bra helg då?

 


4 timmar..

2012-07-29 / 15:35:43

... kvar innan jag får komma hem och hoppa ner i mina mystofflor. Dock är det väldigt trevligt på jobbet så jag klagar inte men hemma är alltid hemma. Vi hörs!

 


23:50

2012-07-28 / 23:46:35

Efter en trevlig dag på jobbet och efter en mysig kväll tillsammans med sambon säger jag nu godnatt. Imorgon vankas det ytterligare en jobbdag men sen tar jag "helg" i några dagar.

 


"Fiiiin"

2012-07-28 / 11:30:40

Jag har nämligen glömt att visa att Saga hitta min kajalpenna igår kväll. Jag upptäckte det dock ganska fort då hon avslöja sig genom att säga "iimkat mig" (sminkat mig). Haha! Nu jobb, vi hörs senare och ha en toppen dag, vad ni nu ska göra?!

 


Nattis!

2012-07-27 / 23:10:21

Efter en jätte trevlig kväll ute i sävast kryper jag nu ner i sängen. (Så här i efterhand borde jag dock ha föreslagit att vi skulle ha spelat kubb). Imorgon ringer väckarklockan 9.00 då det vankas jobb och jag hoppas på sol och blå himmel!

 

 

(Jag har inga prickar i ansiktet, det är kameran. Så ni vet, haha).


Knasunge.

2012-07-27 / 15:26:47
Till Sagas stoora glädje har vi nu bakat klart. Hon tyckte nämligen inte alls att det var nå roligt att baka utan hon gjorde precis allting annat, och sa i princip "mamma sluuta nu" från det jag börja till jag var klar. Haha, hon kanske blir som mig trots allt då det kommer till bakning. Någonting som hon däremot tyckte var "roligt" var att slicka bort all smet ifrån visparna, då gick det plöstligt bra att vara samarbetsvillig. ♥
 
 
 
Annars gjorde hon som sagt allting annat, som att tex. måla på sin stol. Vad är papper?
 
 
Kärleksmumsen blev helt okej, även om jag inte blev super nöjd med dom...
 
 
Jag bakade även en rulltårta med daimfyllning...
 
 
Verkligen inte den snyggaste, men jag tror den blev helt okej ändå.
 
 
Strax vankas det grillkväll i sävast och det ser jag framemot. Kanske jag står för efterrätten?! :-)

Friiiiday!

2012-07-27 / 11:11:32

Vi är nu hemma från morgonens promenad och vilket väder vi verkar få idag, underbart! Vi ska dock ändå tillbringa dagen inomhus då som sagt bakning står på schemat, och vi börjar väl med kärleksmums!

 


Plötsligt sker det!

2012-07-26 / 22:03:44
 
Jag är som ni kanske vet inte sådär jätte mycket för att varken laga mat eller baka, men ibland får jag mina ryck och nu ikväll fick jag ett sånt ryck. Jag är rätt hemkommen från affären där jag har varit och inhandlat ingridienserna till morgondagens bak och det är inga avancerade recept vi pratar om men kul ska det bli! Nu är det dock dags för kvällsfka och film med sambon. ♥
 
 
Väggtexten hittar ni hos Balorina som för övrigt är en av sponsorerna i goodiebag tävlingen.

Goodiebags!!

2012-07-26 / 10:53:00
 
Nu äntligen är denna underbara goodiebag tävling igång och det är verkligen löjligt lätt att vara med i tävlingen. Om ni inte har listat ut det så gillar jag tävlingar där alla kan vara med, och det är väl inte mer än rättvist? Man ska kunna vara med ibland trots att man inte har en egen blogg eller om man inte har facebook etc, allt man egentligen behöver är att kunna lämna en kommentar i kommentarsfältet här nedanför. Precis som ni önskade så har jag delat upp den i två delar, och eftersom det även finns ett "litet" tröstpris kommer det alltså att dras tre vinnare sen när tävlingen är avslutad. (Man kan dock inte välja vilken goodiebag man vill vinna utan det sker slumpvist). LYCKA TILL! Mer information om sponsorerna kommer i ett annat inlägg, men det är dom som har gjort denna goodiebag tävling möjlig så tusen tack fina ni, och åter tusen tack. Deras logotyper hittar ni som ni ser här nedanför. ♥
 
 
Tävlingsregler:
 
Lämna en kommentar i kommentarsfältet
OBS: 1 kommentar per person/Ip nummer!
 
Och ni, regler är till för att följas, aiiit!?!
 
 
 
VALFRITT:
 
Tipsa om tävlingen (Låna gärna bilden/bilderna)
 
Lägg till mig på Bloglovin
 
 Ni vill väl inte missa några roliga påhitt som kanske dyker upp?
 
 
 
 
 
A
 
 
 
 
 
1 - Inneskor (Gröna el. silver, stl. 0-8 år) - Fuzzies.se
2 - Presentkort 250 kr - Kalaslagret.se
3 - Golvpussel - Dinodoni.com
4 - Linne (Fler motiv finns samt storlekar) - Cutiepie.se
5 - T-shirt el. Klänning (Stl. 86) - Babyjoy.se
6 - 3 st. I-Close nappar - Omrio.se
7 - Stor Kulram - Krabat.se
8 - Valfri tårtbild (Fler motiv finns) - Barnkalaset.se
 
 
 
 
 
 
Ljusstake m. text - Balorina.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tävlingen avslutas 1 September 23.59
 
 
(Det är sponsorernas ansvar att sedan skicka priserna. Det är alltså inte mitt ansvar)
 
 
 
 

Hej Torsdag!

2012-07-26 / 09:46:50

Sovmorgon till 9.30 och nu kaffe och tidning för mig själv här framför tv,n. Saga sover nämligen ännu, och jajomän, hon får sova till hon vaknar då hon förmodligen behöver sova. (Hon lär dock vakna snart då Hector springer omkring med sin "tutande leksak").