Vardagslyx (och två vinnare).

2013-11-28 / 15:28:00
Vi är nämligen bortbjudna på middag i eftermiddag och eftersom frågan "vad ska vi äta ikväll" ställs allt för ofta här hemma ska det bli riktigt skönt att inte behöva tänka på det idag, men medan jag väntar på att sambon ska komma hem från jobbet tänkte jag meddela vem som blev vinnaren av dom 2 biobiljetterna. Jag önskar jag kunde ge biobiljetter till er alla som var med och tävla, men det går ju tyvärr inte som ni förstår, men däremot bad sponsorn som är hittajulklappar.nu mig att dra två vinnare istället för en för att "fira" att det är första advent i helgen. ♥ Vem som vann ser ni här nedanför, och håll utkik här i dagarna då jag har en ny tävling på gång...
 
 
 
Dessie & Lottiz
 
Skicka era adresser till [email protected]
 

Tack vännen!

2013-11-28 / 10:09:53
Saga är lämnad på förskolan, Charlie tar sig sin förmiddagslur och jag sitter här vid datorn med en kaffekopp i handen. Jag tänkte visa er vad som låg i brevlådan tidigare i veckan, nämligen en oväntad men väldigt uppskattad present från "Tant Carolina" som driver webbutiken Exclusivekids.se och den här gången var det någonting till Charlie, en super härlig "koftjacka". Den kommer komma väl till användning i vinter kan jag lova. Håll med om att dom oväntade presenterna är dom bästa, och C. är expert på det här med oväntade presenter. ♥
 
 
 
 
Så här lurvig och mysig är den inuti..
 
 
 
Har du inte spanat in Exclusivekids.se tidigare så gör det, du kommer inte ångra dig!
 
 
 

Egentid ♥

2013-11-27 / 20:32:55
Barnen sover sen ett tag tillbaka och sambon åkte iväg på äventyr så jag har tänt ljus, poppat popcorn, krupit upp i soffan under filten och njuter nu av tystnaden, och medan jag väntar på att Paradise Hotel ska börja hinner jag skriva ett inlägg här på bloggen. Snart är det helg (igen) och första advent (!) vilket är helt galet men mysigt. Så i helgen blir det att julpynta & baka lussekatter och på söndag är det dessutom skyltsöndag så då ska vi på stan och träffa en eller två tomtar. ♥ Har ni julpyntat eller väntar ni till helgen med att göra det? Julklapparna är jag i princip färdig med, och jag är riktigt imponerad av mig själv. Sambon fråga mig dock igår vad jag önskade mig, och jag som alltid brukar ha en låång önskelista kom plötsligt inte på någonting, men nog vet jag att det löser sig alltid. Haha!
 
 
Jag kanske borde önska mig denna Donut-maskin eftersom jag är inne i en riktig bakperiod. Jag hittade den via Presentguiden.net (och därifrån är även bilden).
 
 

Hej Tisdag!

2013-11-26 / 12:22:00
Charlie ligger och vilar för stunden så nu passar jag på att blogga i lugn och ro för det händer annars inte så ofta nu för tiden. Då han vaknar sen blir det lunch för både han och mig och sen ska vi promenera iväg till förskolan och hämta Saga som förhoppningsvis har haft en bra dag där. På tal om Saga, det är inte bara jag som tycker det är kul att "moster Nena" har öppnat ett företag (där hon syr och säljer kläder) utan även Saga gillar de som inte är sen med att göra beställningar hej vilt.. Den senaste beställningen bestod av ett par lejonbyxor, inte bara till hon själv utan även ett par till Charlie (som dock inte är riktigt klar ännu) och en uggletunika som däremot är klar och som kom med posten i Fredags. Den är hur fin som helst, för att inte prata om hur mjuk den är, men det jag gillar mest med den är nog att man både kan ha den som mysplagg men även som ett "finare" plagg med ett par fina leggins till. Idag däremot ville hon ha det som ett mysplagg som ni ser för på morgon hade hon nämligen bestämt sig för att hon skulle vila på dagis idag och då var det tydligen myskläder som gällde. Haha. ♥ Det ska bli intressant och höra om hon har vilat idag eller inte..
 
 
 
 
Gilla Nena H på Facebook om du inte redan gör det vettja!
 
 
 

Jag kom med!

2013-11-25 / 09:21:04
I slutet av förra veckan var jag och hämtade ut ett paket från Buzzador då jag kom med i Dove Intensive Repair kampanjen. Jag har många schampon som jag gillar, likaså med balsam men jag har ingen favorit direkt så jag ser verkligen framemot att få testa detta schampo och balsam då jag gillar dom övriga produkterna från Dove. (Jag har med andra ord ganska höga förväntningar). Pricken över i:et är att även några vänner ska få prova balsamet för sen är det alltid lika roligt för att inte prata om spännande att få höra deras åsikter och se om dom gillade det lika mycket som jag gjorde, eller tvärtom och vice versa.
 
 
 
Du är väl med och tävlar om 2 biobiljetter? Tävlingen avslutas 23.59 så just do it!
 

Ateljé M

2013-11-23 / 14:27:30
Idag på förmiddagen förvandlades en bit av lägenheten till en fotostudio då Maria kom hit och fotade barnen. En super duktig fotograf som i vanliga fall har sin fotostudio i Arvidsjaur. Charlie var dock inte på sitt bästa "kamera humör" men jag tror hon lyckades få en eller två bra bilder iaf, och jag längtar till att få se alla bilder. ♥ Nu ska jag börja göra mig klar för en kväll hos Jessica då det vankas vin och surrkväll hos henne, och jajomän, första vinglaset sen Charlie kom till världen kommer det bli. Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!
 



En vinnare, jag menar TVÅ vinnare!

2013-11-22 / 08:58:03
Då var det Fredag, igen vill säga, och oavsett om man är mammaledig eller inte så är det en mysig känsla man får i kroppen. Vi, jag och barnen ska gå en sväng på stan idag för att se om vi hittar några fina kläder till söndagens fotografering, då kommer det nämligen en fotograf hit och ska fota barnen. ♥ Sen ikväll vankas det tacokväll hos min mamma och hennes sambo, och det kurrar i magen bara jag tänker på det. Nu till rubriken, tävlingen jag hade i samarbete med Nena H är som ni vet avslutad och nu är vinnarna dragna, och eftersom det snart är jul föreslog hon att jag skulle dra TVÅ vinnare istället för en. Tummen upp för det och under bilden står det vilka som blev dom lyckliga vinnarna...
 
 
 
 
(Nr 3) Elin - Livat på torpet 
 
(Nr 27) Melissas Prinsar
 
Maila mig: [email protected]
 

"Lite kan göra mycket"

2013-11-21 / 12:28:00
Charlie brukar aldrig vila speciellt länge längre, men idag på förmiddagen vilade han i två timmar (!) så jag fick plötsligt jätte mycket egentid och visste inte alls vad jag skulle göra med all tid. Jag tog iaf en kort powernap men sen klev jag upp och fixade i ordning en av Sagas julklappar då det sista jag behövde för att färdigställa den kom med posten igår. Jag får passa på att göra sånt såna dagar hon är på förskolan. För någon månad sen hittade jag nämligen en liten "byrå" på en secondhand affär här i stan, och jag visste egentligen inte vad jag skulle göra med den men sen kom jag på idéen att göra det till ett smyckeskrin. Smyckeskrinet Saga har nu är överfyllt med smycken så antingen hade hon behvövt ett till eller ett större och nu fick det bli det sistnämnda..
 
 
Så här blev det efter två lager färg, och med ord & bilder från Balorina.se och kanske inte allt för otippat att jag valde att måla den vit. ♥ Jag velade mellan vit, ljusrosa och en starkare rosa men det fick bli vit då jag trodde att det skulle göra sig bättre mot orden och bilderna. Jag är toknöjd, och innan jag slår in den tänkte jag köpa och sätta dit några halsband, nagellack i olika färger och två eller tre armband.
 
 
 
 
Visst vet du att du kan maila kundtjänst på Balorina.se om du har egna idéer på väggdekorationer?
 
 
 

"Pimpat ljus"

2013-11-20 / 10:01:43
Gårdagens pysseldag gick nämligen ut på att "pimpa upp" vanliga blockljus. Jag gillar vanliga vita, och använder oftast dom men det är roligt med lite variaton, man kan ju i princip göra hur som helst, bara fantastin som sätter gränser. Det så mysigt att pyssla och nu längtar jag verkligen efter att få börja julpyssla och julpynta. Längtar du också efter allt som har med julen att göra? Charlie fick även en OK stämpel i rumpan på 6-månaders kontrollen och följer sin kurva perfekt. 9360 g och 71 cm lång. ♥
 
 
 
 
 
 
Psst, 23.59 avslutas tävlingen om rävbodyn. Är du med och tävlar?
 
 
 
 

Pysseldag

2013-11-19 / 10:21:52
Herregud vad dagarna springer iväg, håller ni inte med? Det var ju flera dagar sen jag uppdaterade sist, men då är jag desto flitigare på instagram. (elinavolanen). Idag kommer hur som helst min lillebror hit och då tänkte vi ha en liten pysseldag, vi får se om vi lyckas med det vi har tänkt oss. Sen ska vi även till BVC med Charlie som förhoppningsvs får en OK stämpel i rumpan då det vankas 6-månaders kontroll. Tänk att han redan är ett halvår, helt galet men samtidigt så känns det som att han alltid har funnits hos oss. ♥ Hoppas ni får en fin dag allihopa!
 
 
Du är väl med i tävlingen där du kan vinna denna söta rävbody i valfri storlek?
 
 
 
 
 

"Magiska mintkakan"

2013-11-17 / 08:43:00
Vi kom hem så sent igår från middagen, men här kommer receptet på magiska mintkakan. Har du tråkigt idag, tycker om mint och har alla ingredienser hemma så tycker jag genast du ska baka denna kaka. Do it! Riktigt god, och kladdig! För min del vankas det städning, och ikväll vankas det Bingolotto i vanlig ordning. Dessutom kommer vi få besök av ett par turturduvor, det ser vi framemot. ♥
 
 
2 Ägg
3 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
4 msk Kakao
1,5 dl Vetemjöl
1 dl Smält smör
(20 Bitar after eight)
 
Topping
 
Vispad grädde
Grön karamellfärg
Riven mörk choklad
(Färsk mynta)
 
 
Blanda ägg och socker med en slev. Sedan ska du ner med resten av ingredienserns i bunken och avsluta med det smälta smöret. Smörj en form med löstagbar kant (inte allt för stor form) och bröa med lite mannagryn. Häll i hälften av smeten i formen. Lägg 10 bitar After Eight som ett lager i formen och pytsa sedan över det sista av smeten.Och ja, du ska även runda av med ytterligare ett lager After Eight.
 
Skjutsa in denna smarrighet längst ner i ugnen på 180 grader. Där kan den få stå i MAX 20 minuter. Servera den mintbombastiska kladdkakan med ljusgrön färgad grädde, lite färsk mynta och riven choklad.
 
 
 



Myshelg!

2013-11-16 / 11:05:19
Igår hade vi fredagsmys från morgon till kväll. Vi började dagen med att få besök av barnens faster och deras yngsta kusin som är 3 månader. ♥ Till det hade vi bakat en kladdkaka med smak av mint. "Magiska mintkakan" som receptet hette och den var magisk, och kladdig! (Recept kommer ikväll). Sen på kvällen fick vi besök av ett par vänner och då såg vi på idol och åt ännu mer onyttigheter. Idag blir det en sväng till Luleå för att kika på julklappar tillbarnen och sen är vi bortbjudna på middag. Jag hoppas ni får en trevlig helg mina vänner!
 



Tävlingstips!

2013-11-14 / 09:38:06
Jag tänkte börja dagen med att tipsa er om en snabbtävling som min syster (Nena H) har på Facebook. Det du kan vinna är dessa ursöta rosa byxor i stl. 68, men dom går att "vika ut" till stl.74. Allt du behöver göra är att lämna en kommentar i tävlingsinlägget på Facebook (och gärna en kort motivering). Tävlingen avslutas imorgon så skynda skynda. ♥
 
 
Vill du inte ha denna färg så går det att köpa samma modell men i en annan färg från 130 kr. Tyger hittar du på bloggen. (Är jag inte helt ute och cyklar tror jag att de går och få med fickor om man så önskar),
 

Lek och kaffedejt!

2013-11-13 / 13:04:00
Igår vankades det som sagt en liten kaffeprovning här hemma hos oss, och kaffe är faktiskt ganska nytt för mig, det började jag dricka för sisådär 2 år sen sen då jag började på en arbetsplats där det pimplades kaffe flitigt. Jag föll för grupptrycket kan man säga. Vilket jag är väldigt glad över, det är ju så gott och det finns ju så många olika kaffesmaker och karaktärer. Ungefär som med vin, det gäller att hitta sin egen favoritsmak. Personligen gillar jag starkt kaffe och kaffe med mycket smak och en av dessa kaffesorter vi provade igår passade mig perfekt. Dricker du kaffe och har du hittat ditt favoritkaffe i denna "kaffedjungel?"
 
 
I den svarta påsen döljer sig 500 gram kaffebönor. "Lagoa Do Morro är ett kaffe med söt smak och arom, kaffet överraskar med sin långvariga smak och ger en stark eftersmak av choklad". - Jag kan bara hålla med om att det är ett kaffe som ger en långvarig och stark (men inte för stark) eftersmak. Däremot vet jag inte om jag kände så mycket smak av choklad men hur som helst var det en god eftersmak och doften som spred sig i lägeheten var helt ljuvlig. Betyg: 5 av 5
 
I den vita påsen gömmer sig 250 gram malet kaffe. "El Salvador "SHG" är ett lätt, fragrant och sött kaffe. Perfekt på morgonen eller under förmiddagen". - För min och mammornas smak var det lite för svagt men vi kan ändå inte säga att det inte var gott, för eftersmaken var nämligen väldigt god. Att det passar att dricka på morgon eller under förmiddagen håller jag med om. Betyg: 3 av 5
 
 
 
 
 
Dessa kaffebönor från Beanit.se rekomenderar jag verkligen!
 
Psst!
 
Registrera er & anmäl er till nyhetsbrevet så ni inte missar kommande nyheter och rabatter.
 
 
 
 
 
Tack mammor och barn för en trevlig dag! ♥
 
 
 
 
 

God morgon Tisdag!

2013-11-12 / 07:53:25
Dom senaste dagarna har Charlie vaknat kring 5-tiden, vilket är lite väl tidigt om ni frågar mig. Han har förvisso somnat om men då har istället jag vaknat till och inte kunnat somna om. Idag däremot verkar han ta sovmorgon då han fortfarande ligger och sover, likaså syrran så jag har faktiskt lite egentid så här på morgonkvisten. Idag kommer det hit ett gäng mammor och barn på en liten "kaffeprovning" då jag har fått hem bönor och malkaffe från beanit.se som ska provas. (Psst, om du gillar kaffe borde du verkligen spana in webbutiken). Till dagens "kafferace" har jag bakat en kladdkaka, eller en superkladdis som receptet hette och jag hoppas den är god, enligt receptet ville man tydligen aldrig sluta äta. Jag önskar er en trevlig dag, vi hörs senare . ♥