Morotskladdis

2013-11-08 / 17:48:00
Idag har Anna & Ture varit här och hängt med oss, vilket var lika trevligt som alltid. Vi hade dessutom fika att bjuda på då det blev över från gårdagens morotskladdis. Min mamma och hennes sambo kom nämligen på fika igår kväll, och eftersom han inte är mycket för choklad så fick det bli en morotskladdis för det var ju trots allt kladdkakans dag. Den blev riktigt god och den kommer jag absolut att göra fler gånger. Jag delar med mig av receptet ifall det är någon av er som vill prova på att göra den. Snart kommer sambon hem från jobbet och då vankas det fredagsmys. Tända ljus, popcorn och Idol med andra ord. ♥ Jag hoppas även ni får en trevlig kväll.
 
 
2,5 dl Matolja
3,5 dl Strösocker
4 dl Fint rivna morötter
3 Ägg
4dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Kanel
0,5 tsk Salt
1 tsk Riven muskot
 
Glasyr
 
450 G Philadelfiaost
6 msk Mjukt osaltat smör
1,5 tsk Vaniljsocker
12 dl florsocker (Ja, du läste rätt).
Rivet skal från en apelsin
 
 
Sätt ugnen på 200 grader och plocka sedan fram en form med löstagbar kant. Smörj den och bröa med mannagryn. Rör ihop olja och socker. Pytsa sedan i de rivna morötterna och ett ägg i taget. Sedan blandar du alla torra ingredienser i en skål, innan du rör ihop dem med den övriga smeten. Ner med allt i formen och skjutsa in den i den nedre delen av ugnen. Grädda kakan i ca. 40 minuter, inte mer!
 
Nu gör du glasyren.
Elvispa ihop osten och smöret till en fluffig liten smet. Sedan puttar du i vaniljsocker och vevar runt lite till. Sedan vispar du metodiskt ner florsockret pö om pö. Till sist får även apelsinskalet hoppa ner i blandningen. Låt nu detta magiska under till glasyr vila övertäckt i kylskåpet i ett par timmar. När morotskakan är klar och har svalnat brer du glasyren över häligheten och ja, nu kan du äntligen bjuda in dina kaninvänner på en härlig fika helt i er smak!
 
Tips!
 
Dela kakan till två bottnar då den svalnat, och fördela hälften av glasyren mellan bottnarna (för att få den ännu kladdigare) lägg sedan ihop kakan och fördela resten av glasyren över kakan.



Kommentarer
Lisa

Jag är fortfarande bitter över att jag missade kladdkakans dag. :P

2013-11-08 / 19:58:39
http://lamadjur.blogg.se
Camilla

Åh va smarrigt! Måste absolut testa denna vid tillfälle :D Tack för tips!

2013-11-09 / 10:08:17
http://radhuslivet.blogg.se
Anna - Vitt eller svart

En storfavorit i ny tappning, ska jag absolut testa! Tack för tipset. :)

Ha en fin lördag!

Kram

2013-11-09 / 12:59:22
http://vittellersvart.blogspot.se/
denise - mamma till Noah!

Men mums så gott det såg ut då!

2013-11-09 / 14:16:47
http://danajs.blogg.se
Cuison

åh vilken maffig kladdis! Kanske ska pröva mig på en sån..

2013-11-10 / 09:16:48
http://www.cuison.se
Mammatea

Men så gott!

2013-11-10 / 19:26:13
http://mammatea.se
Jen - gift och mamma till två

Åh!! Gott! :)

2013-11-10 / 20:05:57
http://jennicka.blogg.se
sofie

Alltså den låter ju farligt god!! denna måste jag bara testa!

2013-11-10 / 21:48:20
http://blomstertappan.blogg.se
Linnéasgoodiebag

Åhhh den här bara måste jag testa, vad himla gott det låter och ser ut:) Jag jobbar inom ett företag som heter GuldAdam, som är Skandinaviens största uppköpare av guld och silver:) Vad jobbar du med? När du inte är mammaledig alltså:) Kramar fining!

2013-11-11 / 11:51:29
http://www.linneasgoodiebag.se
Erika

Lät supersmarrigt!

2013-11-11 / 16:03:18
http://erikacao.blogspot.se
Lisa

Men åh så gott!!!

2013-11-13 / 09:06:13
http://justmypassions.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Follow on Bloglovin
Trackback