första advent

2009-11-29 / 21:43:26

Vi hörs imorgon hörreni. Nu blir de duschen, sen mys i soffan till Paradise hotel. Ni får min helg i bilder, men btw.. jag har druckit min första "glögg mugg" idag och de var smarrigt! Fy som jag har längtat efter de. :) Hoppas att ni har haft en helt underbar helg iaf. Och en mysig första advent. Godnatt. :)


.......

2009-11-28 / 13:39:37
Idag är jag off, så bloggen får vänta.. till imorgon.

hm..

2009-11-28 / 00:27:18
Det blev varken glögg eller idol för min del.

Nu blir de film iaf, sovgott!

glögg ;)

2009-11-27 / 12:01:14
Luleå vann igår, och jag behöver väl inte säga att jag tycker de var bra. :) Får vi se hur de går imorgon, då de är en ny match. Men annars igår, var de rätt lugnt. Vi julpynta lite smått, men hann inte riktigt klart så resten gör vi nog idag. Och sen ikväll blir de nog att premiär dricka glögg till Idol, som jag har längtat. Mys! Men innan de har vi en massa ärenden att göra, och sen middag i sävast. Later....
fint

2009-11-26 / 11:45:48

I Pålänge igår var de lika trevligt som alltid. :) Sen blev de att se slutet av bonde söker fru hos mamma. Och Roger där, ja han är allt en speciell liten prick. Men hur som helst! Sen på kvällen/natten fick jag en helt underbar överaskning. Så min Onsdag kunde inte ha blivit bättre. Jag älskar överaskningar, ja alltså positiva sådana. ;) Men nu blir de att käka lunch, sen har jag en massa ärenden att göra..


kalix

2009-11-25 / 11:48:11
Usch, vilket tråkigt väder de var idag. Grått och regnigt. :// Men jag och Hector lyckades ändå ta oss ut på en promenad, dock blev de en kortis. Nu blir de lunch, och sen får jag se vad klockan är. Senare idag blir de iaf att åka till Pålänge en sväng. Och nu gott folk kan jag meddela att de är bara drygt en vecka kvar till SaRa landar i Sverige. Jag behöver väl knappast säga hur mycket jag längtar. ;) kram kram

v..

2009-11-24 / 14:01:43

Sådär, nu är man mätt och belåten igen. De blev en dagoberts-macka, och en super god muffins till efterrätt. (Tack Nena, för en trevlig lunch. :) Nu tänkte jag dona på här hemma, innan de är dags att åka till sävast. Sen ikväll blir de hockey hos E. och sist men inte minst brothers and sisters 22.25. Hur som helst, idag går jag och Sessan in i en ny vecka och här kommer de lite om det..

Sessan: 

Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Mamman:

Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen.
En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.


(M: Jag kommer tänka på dig imorgon och skicka dig lite extra kraft, men de kommer gå bra.)
Tis.

2009-11-24 / 11:37:59
Nu sitter jag och väntar på Nena, ska vi luncha.

Jag skriver sen, för de är ju lalala.... Tisdag ja. ;)

fy...

2009-11-23 / 06:36:48
Godmorgon! :)

Och fy bubblan, (jag måste få börja med o klaga lite) vilket väder de är idag. Inge trevligt alls. :/ Usch men nåväl. Väckarklockan ringde 04.10 för oss idag och då var de bara att kliva upp. Så nu har jag precis kommit tillbaka från Kallax, nu blir de frukost till vakna med the voice. Igår kväll var de bingolotto & Paradise hotel som gällde. Jag har blivit riktigt fast vid Paradise hotel, om jag ska erkänna och jag börjar även bli rätt van att inte vinna något på bingolotto. :) Men nej, nu är de dags för frulle. Ni får ha en bra dag, så hörs vi senare under dagen och håll tummarna att de slutar snö-regna. kraam!

städis

2009-11-22 / 14:41:40
Filmen vi såg igår var riktigt bra, man fick sig ett gott skratt. Vad filmen hette, kommer jag dock inte ihåg såklart. :) Men en komedi var de iaf. Idag är de städ & tvättdag som gäller, så nu kallar dammsugaren. Hoppas eran helg har varit kanon! kramis

movie

2009-11-21 / 22:43:20

Nu blir de film! :)

Btw. Luleå vann idag över Frölunda, ruggigt bra! Deras November-svacka kanske håller på att vända. ;) De återstår att se helt enkelt. Men...

kram


käk

2009-11-20 / 23:21:59

Jag har haft en super mysig Fredag, o jag hoppas ni också har haft det. Besöket hos barnmorskan gick finfint, Sessan sprattla som en vild fisk under hela besöket och hjärtljuden lät bra. Sen var de middag i sävast som gällde, och tiden går fort när man har roligt eller jag byter ut de och skriver trevligt istället. Resten av kvällen har vi bara kikat på Idol och myst på. Och nu är jag MÄTT! Nu blir de sängen, så godnatt och sovgott på er. kram kram!


sessis

2009-11-20 / 10:17:15
Godmorgon alla glada!

Idag är de Fredag, och då kan man inte vara annat än glad. Eller? ;) Nu blir de frulle, och sen till barnmorskan för att titta till Sessan. Resten av dagen får jag se vad vi hittar på för bus. Men ni får ha en trevlig dag, vi hörs senare. kram kram

Hårboll

2009-11-19 / 16:32:10

Jag har tänkt blogga hela dagen, men de har alltid varit något som kommit i vägen. Nu sitter jag iaf och väntar på att middagen ska bli klar, är hungrig som en varg. Sen blir de hockey för hela slanten, Luleå-modo. Annars idag har Hector varit hos frisören och blivit fin.

Före, en liten hårboll:Efter, en stilig liten prins:Bilden efter är dock inte rättvis egentligen, han är så mycket stiligare i verkligheten. :) Men nu ser de ut som att middag är klar, så vi hörs sen helt enkelt. kram kram på er!


v...

2009-11-18 / 19:16:00

Sådär, nu kommer det en liten uppdatering. Äntligen! :) Och som sagt, så är darling hemma denna vecka pga, vädret. Vilket jag tycker är helt underbart såklart. Igår var de då Tisdag, och de innebar att jag och Sessan gick in i en ny vecka. Myspys, säger vi!


Sessis:

Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med.

Ikväll blir de mys för hela slanten. De blir bonde söker fru, och sen efterlyst. Efter de blir de en repris av igår skulle jag tro, dvs. spelkväll! ;)Vi hörs imorgon igen allihopa. Hoppas ni mår bra. kraam!