lunch hos E.

2009-09-30 / 12:14:29
De blev inge kvällsfika igår, var helt slut så stupa i säng istället. Nu sitter jag hos E. och gör han sällskap. Vi ska snart iväg och göra en massa ärenden, men innan de skulle han bjuda på hemlagad lunch. Jag tror de stod korv & makaroner på menyn, vilken tur att de är en av mina favoriträtter. ;) Imorgon är de äntligen torsdag, vilket såklart innebär att M. kommer hem och som jag längtar. Mer än vanligt faktiskt, hur nu de är möjligt?! Ikväll blir de efterlyst med E. och O. och en massa godis. Återkommer kanske senare, kraam!


mätt.

2009-09-29 / 21:43:40
Nu har jag precis kommit hem från kalix, och de har varit en väldigt trevlig kväll. (Tack för allt.) Hector har varit i sävast och busat på medans. :) Nu blir de att prata med hjärtat, och kanske ta sig nå kvällsfika.Så får de bli, hörs imorgon. kram kram och natti på er.

strange..

2009-09-29 / 12:39:16
Idag har jag och Hector varit ute hela dagen, men de blåste rätt mycket så de var inte allt för skönt. Nu blir de att äta lunch (lasagne) sen blir de att åka till pålänge. Pappa fyller år idag och Mona har fyllt år, så då måste vi ju givetvis åka dit och gratta dom. :) Och luleå vann igår, ruggigt bra! Btw, inatt fick jag ett jätte konstigt telefonsamtal?

Sist men inte minst: 


Barnets sinnen mognar och utvecklas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. Det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör dig. När barnet är fött kanske ni upplever att barnet har kvar sin egen dygnsrytm. Det kan ta ett par månader för den nyfödda att anpassa sig och ställa om sig till er sovrytm. Barnet har nu lite hår och nackvirveln syns tydligt. Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och det hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en fömåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att det inte lagt på sig något underhudsfett än.


Tihie, kan man göra annat än le. Livet leker. ;)


höstmys?

2009-09-28 / 14:31:53
Idag känns de verkligen som en typisk höst-dag. Hösten är mysig, sålänge man är inomhus dock är den här årstiden en av dom vackrare enligt mig. Men nog om de. :) Har just kommit hem, har varit och lunchat på "O2". Nu tänkte jag ta tag i de stora diskberget som befinner sig hemma hos Björkman-Volanen. (Okej, de är ett rätt litet diskberg men ändå.) Sen ikväll blir de hockey och pizza, nice! Men ses o hörs. kraam!



dinner

2009-09-27 / 15:39:35

De blev ingen vinst igår på bingolotto. Inte ens en ynka hunka. :/ Nåväl. Idag har vi varit och hjälpt O. att flytta hela dagen. De är mycket "flyttningar" nu, haha! Nu ska jag börja fundera på vad vi ska äta till middag, nå förslag kanske? Ha en mysig söndag iaf, kraam!


Sparken!

2009-09-26 / 13:21:40

Vad har hänt sen sist?

* Luleå förlorade mot skellefteå i torsdags, de sög.
* Hjärtat har kommit hem, tummen upp!
* Vi har varit på mvc, och hört hjärtslagen.
* Vi har varit i luleå och kikat runt på alla barnvagnar, och de fanns ju inte bara en och välja mellan. Nå tips på bra barnvagnar?!
*Vi har bytt foder till Hector, de var inte populärt. Vi bytte tillbaka, de var populärt!
* Vi har ätit scones och druckit te, mys!
* Vi har fått sparken mer o mer, av våran lilla sessa...

Nu sitter jag i sävast, och ska snart ut på en promenad med Hector. Ikväll blir de bingolotto för heela slanten, och jag känner på mig att de blir vinst. Iof, vad brukar man säga.. tur i kärlek, otur i spel?! Ja, då lär vi inte vinna något men jag tror på tur i kärlek och tur i spel. ;) Nu börjar Hector bli otålig, så vi hörs sen..

Btw, grattis Mona på födelsedagen. kraam!


mys-pys!

2009-09-24 / 12:13:30
Har precis ätit lunch, eller lunch och lunch.. De blev fil och mackor. :) Nu ska jag "pälsa på mig" för en promenad, de var så kyligt ute tidigare och de ser inte direkt ut att ha blivit varmare. Uh! Ikväll är hockey som gäller, på tv. (Luleå såklart.) Sen kommer hjärtat hem, och imorgon är de fredag. Mys!

imorgon. ;)

2009-09-23 / 19:45:05

Vi kom hem så sent igår, så jag hoppa bums i säng kan man säga. (Förklaringen till att jag inte blogga.) Men trippen gick bra, och man kommer aldrig hem tomhänt från ikea. Imorse hade jag besiktning på lägenheten och de gick fin fint. Efter de så börja vi flytta på en gång, så nu bor E. här. Känns lite konstigt, hehe. Sitter här just nu o väntar på att wipeout ska börja, och sedan efterlyst. Jag behöver kanske inte säga hur ont i ryggen jag har, men jag påpekar de iaf. :) Imorgon kommer äntligen love hem. Men vi hörs och ses hörreni. ;) kram kram


ikea

2009-09-22 / 10:42:38
Tjoho!

Vilken fin dag de var idag, solen får mig att le. (Precis som du.) Nu ska jag ta en promenad till E. där vi ska dona på ett tag. Sen kommer mami, o då blir de Haparanda och ikea hela dagen. :) Mys! Hörs ikväll, kraam!


:)

2009-09-21 / 05:48:56
Godmorgon alla söta. :)

Nu ska jag ta och äta nå frukost, sen får jag se vad dagen har att erbjuda. Hörs senare, men ha en bra dag allihopa! kraam

bingolotto

2009-09-20 / 20:12:50
Än så länge, har vi inte blivit miljonärer. ;) Men däremot en hundring rikare, och de är ju inte slut ännu så hoppet finns kvar. hehe! Annars idag har vi varit o handlat, lagat mat, promenerat osv. M. åker inte först imorgon bitti, så min söndag kunde inte ha blivit bättre. Mys! Nu börjar de igen btw, vi hörs imorgon. kram kram

money

2009-09-20 / 13:04:07
Jahapp, då var de söndag igen. Jag både gillar o inte gillar det. Men har ni haft en bra helg? För min del, har de varit en mys-pys helg. (Inge ovanligt iof.) Lägenheten (den gamla) blev iaf riktigt ren, så den borde absolut gå igenom besiktningen på onsdag. Sen direkt efter den, blir de o hjälpa E. att flytta. Ikväll står de bingolotto på schemat, vilket ska bli trevligt. Var ett tag sen jag spela de faktiskt. :) Nu ska vi o handla iaf.. Skriver kanske senare ikväll, då jag blivit en miljon rikare. ;) kraam

yeah

2009-09-19 / 13:55:54
Jag orkar nog inte skriva nå idag. :) Återkommer imorgon, ha en trevlig helg!

städa städa städa

2009-09-18 / 08:28:44
Igår kom äntligen hjärtat hem. :) Så de blev bara en mys-torsdag med en massa promenader o en massa filmer kan man säga. Bortsett från våran lilla tripp till sunderbyn för att hälsa på M. som är på jaktläger. Där hitta Hector sig en kompis, eller snarare en flickvän. hehe. Nu har jag precis kommit hem, har varit o öppnat åt städfirman som ska städa ur min gamla lägenhet. Så ska dit senare o kolla, om dom får godkänt eller inte. Nästa vecka är de besiktning, och sen flyttar nästa hyresgäst in men tur de går i "arv" iaf. ;) Näe, nu blir de nog vila en stund innan fredagen börjar på allvar. Men fy vad skönt med helg, va?! kram kram

John blund

2009-09-16 / 22:36:50
Jag och mamma har haft en super mysig kväll. Vi har sett idol, vi har promenerat en massa, ätit en massa godsaker, pratat en massa strunt och sett ännu mera tv. Nu tänkte jag hoppa ner i sängen med en korsordstidning och invänta John blund, nog för att han lär komma ganska så snart. :) Imorgon kommer äntligen hjärtat hem, som jag har längtat efter han. Men godnatt & sovgott allihopa! kraam

Btw.. 

Ditt lilla barn är ungefär 20 cm lång och väger runt 300 gram. Huvudets diameter är 43 mm. Hjärnan är inne i en intensiv utvecklingsperiod. Flera miljoner nervceller behövs för barnets motorik. Utvecklingen av nervbanorna resulterar i att barnet nu kan göra medvetna och mer koordinerade rörelser, som att suga på tummen och svälja fostervatten. Det är en medfödd reflex som är viktig för barnets överlevnad efter födelsen. Det övar sig inför den kommande amningen. Barnet simmar runt i nästan 1/2 liter fostervatten. Det sväljer hälften av denna mängd varje dygn och förnyar mängden genom att kissa ut det igen. Flera olika hudlager utvecklas och barnets hud tjocknar. Fosterfettet skyddar huden mot skavsår och hudsprickor. Barnets hjärta slår med mellan 110-160 slag i minuten.