Vänner ♥

2014-04-02 / 12:06:08
"Är det en vanlig dag, nej det är faktiskt ingen vanlig dag för det är min kompis födelsedag, HURRA", så låter det hemma hos oss för tillfället. Sagas kompis fyller nämligen år idag som ni säkerligen har förstått så i helgen vankas det barnkalas och jag vet inte hur många gånger jag redan har svarat på hur många dagar de är kvar till kalaset. Det här med kompisar är faktiskt någonting som Saga älskar att prata om, och jag är inte sen med att haka på då det är ett ämne som berör mig väldigt mycket. Vi tjejer kan verkligen vara elaka mot varandra och istället för att hålla ihop så går vi emot varandra, vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt och säger till Saga att man inte ska behöva förändra sig själv för att passa in, och att alla alltid måste få vara med och leka. Hon kom nämligen hem från förskolan här för någon vecka sen och sa att hon fick bara komma till hens kalas om hon hade strumpbyxor & klänning på sig, det hade hen sagt. Självklart förstår jag att hen förmodligen inte menade något illa men för mig är det viktigt att då sätta sig ner och återigen förklara att man inte ska behöva förändra sig själv. Alla är vi olika och tycker om olika saker, och det är helt okej, men att man alltid ska behandla varandra väl. Jag personligen tycker de är jätte viktigt att stärka barnets självkänsla för jag tror att det b.la gör att man blir en bra kompis och enda sättet att få en vän är att vara en. Antalet vänner spelar absolut ingen roll, och för mig har det aldrig viktigt att ha många kompisar utan jag har istället velat ha få men bra vänner, vilket jag har idag. Puss på er!
 
 
 
 
Grattis Ebba på födelsedagen!
 

Kommentarer
Cissi

Gullungen!

Visst är det viktigt att understryka att man inre behöver förändra sig för nån annan och att de små juvelerna duger perfekt precis som de är! Får också höra mycket sånt från Emma när hon kommer hem... Alltid lika jobbigt tycker jag!

2014-04-02 / 13:26:01
http://nastanperfekt.blogg.se
en chic mammas bekännelser

men sötnosar :D tack tack :)

haft en bra dag? :)

2014-04-02 / 13:38:18
http://frureinhold.se
Lisa

Ska bli spännande att se hur Sienna är mot sina vänner! Ska jobba satan för att hon ska bli en bra kompis och medmänniska, och ändå behålla sin personlighet.

2014-04-02 / 18:49:30
http://lamadjur.blogg.se
Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Åh så jag håller med dig i allt du skriver! :)

Emelie - Mamma till M

Ja, tyvärr verkar det vara så :/ dock började han gå på dagis igår igen!! Så nu hoppas vi att bacillerna håller sig borta, har gått magsjuka på dagis i hela 7 veckor (!!) men denna vecka var ingen sjuk hittills, så då fick den magsjuksrädda(jag) kunna lämna han på dagis igen också! Haha.. inge trevligt de där. Men nu börjar ju våren komma på riktigt snart och då brukar ju bacillerna försvinna mer å mer!!

2014-04-03 / 10:44:34
http://njutensmula.se
Camilla

Roligt med kalas, förstår att hon är ivrig! Men ja, det är mycket man vill lära sina barn som man hoppas att även andra föräldrar försöker lära sina små...

Vad duktig C är som knallar omkring! Nu är lugnet över på allvar förstår jag ;)

2014-04-03 / 12:12:30
http://radhuslivet.blogg.se
Anna - Vitt eller svart

Word!

Att ens egna barn blir bra vänner är en så viktigt grund. Vi har försökt ge våra barn perspektiv om de tycker att någon är dum eller så, att kanske det jobbigt hemma eller helt enkelt inte förstår vad de sagt/gjort.

När det gäller vänner är det helt klart kvalitet före kvantitet!

Kramkram

2014-04-03 / 12:32:58
http://vittellersvart.blogspot.se/
Emil

True true sister, så kloka och klockrena ord!

2014-04-03 / 22:14:38
Camilla

Kikar in och säger..hej!! :D

2014-04-04 / 07:36:20
http://radhuslivet.blogg.se
mammansprinsessor

Sötisar,vilken härlig bild,haha samma här ang barnkalas nedräkning pågår:)kram o ha en trevlig helg

2014-04-04 / 12:00:26
http://mammansprinsessor.blogg.se/
Amanda

Vilken ursöt bild!! :-)
Kram

2014-04-07 / 11:54:37
http://aochmflyttarin.se
Cuison

Håller helt med om allt du skrivit! Och det är jätteviktigt att man som förälder stärker sina barn med självförtroende tidigt.

2014-04-08 / 08:37:23
http://www.cuison.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Follow on Bloglovin
Trackback