Shopping!

2013-12-30 / 15:57:57
Pappan och dottern är på bio idag till Sagas stora glädje, dom är och ser "Sune på bilsemester" och sen skulle dom även käka middag på MAX efteråt, så jag och Charlie får äta middag själv idag. Jag var tydligen för gammal för att följa med och Charlie var för liten så jag och Challe har spenderat dagen på heminredningsbutiker istället där vi har handlat upp några av presentkorten jag fick i julklapp. ♥ Sen kikade jag även som snabbast på kläder till mig själv men antingen var kläderna för stora eller för små så då fick det vara. Jag brukar aldrig avlägga några nyårslöften men i år ska jag faktiskt göra det. Jag ska dra ner på godsaker, sluta småäta och börja motionera mer så jag kanske börjar tycka det är roligt att köpa kläder igen, någonting som jag faktiskt tyckte var roligt en gång i tiden! Hur är det med dig och nyårslöften då?
 
 
 
 
 
 
 

Ehm.. Torsdag?

2013-12-29 / 12:33:00
Jag är helt dagvild och inne på att det är Torsdag idag, fråga mig inte varför? Men det är det ju inte, de är förstås Söndag idag och för vår del vankas det en hemmadag och vi ska b.la baka på Sagas begäran då hon fick ett litet "bak kit" i julklapp. Annars så var vi en sväng till Haparanda igår och hälsade på några släktingar, och för en gångs skull blev det inge IKEA, däremot var jag in på Ittala Outlet istället och jisses så mycket fint det finns alltså. Det som fick följa med hem den här gången var iaf ett tårtfat i glas, en mugg från serien jag samlar på, och lite annat smått och gott. Saga hittade sig en slickepott som passar hennes "bak kit" som hon som sagt fick i julklapp och på tal om julklappar, onepiecen hon har på sig på bilden fick hon också på julafton och är den inte fin så säg. ♥ Det är förstås hennes moster som har sytt den och den känns så himla mysig så jag har faktiskt beställt en till mig själv också, hihi, dock valde jag andra färger på min.



 
HÄR hittar ni Nena H på Facebook
 
 

I'am back!

2013-12-27 / 19:16:31
Jag har haft en liten bloggpaus som ni har märkt, men nu är jag tillbaka igen. Julafton har varit och vi har haft en underbar jul (men fy17 vad man äter alltså, för att inte prata om allt julgodis man även äter). Både jag, sambon och barnen måste ha varit snälla i år för vi alla fick jätte fina julklappar. Jag fick b.la presentkort, heminredningssaker, tidningsprenumationer, pengar och lite annat smått och gott. Barnen fick leksaker och kläder, och Saga fick även ett par skidor så här i dagarna blir det skidpremiär. ♥ Hade ni varit snäll i år då?
 
 
 
Juste! Grattis till Camilla som blev vinnaren i tävlingen jag hade tillsammans med Nena H
 
 
 
 

Fjärde advent!

2013-12-22 / 23:44:40
Nu har jag precis slagit in dom sista julklapparna och lagt dom under granen så nu ska jag lägga mig i soffan innan det är dags för sängen. Morgondagen kommer bestå av handling av julmat, städ & fix här hemma och sist men inte minst uppesittarkväll med nära och kära. Fy17 vad jag älskar julen och allt vad det innebär, och jag vet inte vem som längtar mest till julafton, jag eller Saga, men nu behöver vi inte vänta så länge till. Hihi! Är ni redo för julafton då?
 
 
 
Fortsätt tävla om en valfri dregglis från Nena H
 

Nya pumlor!

2013-12-18 / 11:03:43
Jag vet inte hur länge jag har skjutit upp denna städning så idag måste jag verkligen ta tag i den. Dagarna här före har jag bara småplockat, vilket inte räknas som städning för mig utan idag ska golven dammsugas och skuras, hyllorna ska dammtorkas, sängen ska renbäddas och disken ska bort. Igår kväll klädde vi för övrigt granen och det blev verkligen så mysigt. Först var vi tveksamma till om vi skulle ha en gran eller inte då Charlie är en riktig fartdåre i sin gåstol men eftersom vi ska vara här på julafton så blev det såklart att vi köpte en gran iaf, vilket jag är glad över. Vad tycker ni förresten om våra nya "ugglepumplor", är dom söta eller söta? ♥
 
 
 



Syskonmatchning!

2013-12-17 / 09:04:00
Egentligen borde jag inte alls sitta här vid datorn då Saga ska till förskolan och jag och Charlie ska till Trångfors för kaffe, bus, och skitsnack med ett gäng mammor och barn, men Saga ska i princip göra allting själv nu förtiden så medan hon kämpar på med fleecekläderna där ute i hallen hinner jag skriva ett snabbt inlägg. Dagen till ära matchar barnen varandra då Saga tyckte att både hon och Charlie skulle ha lejonbyxorna som moster "Nena" har sytt på begäran av Saga. ♥ Men det här med att få båda att titta in i kameran, sitta still och helst le är inte alltid det lättaste men är det inte oftast dom spontana korten som blir finast och roligast?! Nu har hon tydligen på sig fleecekläderna OCH overallen så nu är det dags för oss att gå men hoppas ni får en fin fin dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julfix (och tre vinnare).

2013-12-16 / 09:52:13
På morgonen hann jag knappt öppna ögonen innan Saga fråga om vi inte kunde baka, och eftersom vi inte har bakat något julgodis ännu så nappa jag på förslaget. Idag blir det alltså att baka julgodis, lyssna på julmusik och skriva julkort. Sen i eftermiddag är vi bortbjudna på middag så vi kommer nog ha en helt okej Måndag och en mysig start på veckan. Vad hittar ni på idag då? Btw! Tävlingen jag hade tillsammans med Balorina.se är nu avslutad, blev du en av vinnarna? ♥
 
 
 
Elin
 
Beatrice
 
Emely
 
 

Vinn valfri dregglis/scarf

2013-12-15 / 12:41:00
Både Saga och Charlie har varit riktiga "kräkbarn" så dregglisar är någonting vi har använt väldigt flitigt här hemma, men jag har även använt dom då dom har varit i en dregel period eller bara haft som en scarf för att det varit snyggt. Jag vet även dom som har använt dom som halsvärmare så man kan använda dom till lite av varje med andra ord. Nu har du iaf chansen att vinna en valfri dregglis/scarf och vilka du kan välja mellan ser du på bilden här nedanför. Min personliga favorit är den med läpparna, så tufft tyg! Tävlingsreglerna är enkla och kom ihåg att jag även har igång en tävling på instagram där vinsten är desamma som här på bloggen. En vinnare dras alltså här på bloggen, och en på instagram. Det är helt okej att tävla på båda ställena. Lycka till
 
Obligatoriskt!
 
* Gilla Nena H på Facebook
 
* Tipsa om tävlingen på din blogg eller dela på Facebook
 
* Lämna en kommentar om att du är med och tävlar
- Skriv även vilken av dessa tre du önskar att vinna
 
Valfritt!
 
Följ nena_hansen på instagram
 
 
Tävlingen avslutas 25 December
 
 
 
 
 

Tredje Advent

2013-12-15 / 10:58:10
Vi har haft en riktig mysmorgon här hemma. Vi har ätit frukost i lugn och ro, tänt det tredje ljuset och pratat om tomten och tomtenissarna för Saga har många funderingar kring tomten och speciellt var han ska "parkera sina renar". ♥ Idag blir det en sväng till Kalix där det vankas bus och paltlunch hos barnens morfar och det ser vi framemot. Förresten, precis som det står på bilden här nedanför så har jag igång en tävling på instagram i samarbete med Nena H men jag kommer även lägga ut den här på bloggen så även ni som inte har insagram kan vara med och tävla, eller för er som helt enkelt vill tävla via bloggen istället.
 
 
 
På tal om tävling.. 23.59 avslutas tävlingen där du kan vinna en valfri plåtskylt ♥
 
 
 
 

13 December

2013-12-13 / 22:17:04
Den här dagen har bara sprungit iväg, snabbare än vanligt men det har varit en väldigt trevlig dag. Vi har bla. varit på luciafirande på Sagas förskola, och fy17 så söta alla lucior, pepparkaksgubbar, och tomtar var. Det har ju varit väldigt mycket diskussioner angående det här fotoförbjudet, och om nu någon har missat det så innebär det alltså att det är förbjudet att fotografera eller filma barngrupperna under luciafirandet. Jag hade faktiskt inte hört eller läst någonstans om det gällde på Sagas förskola eller inte, eller avdelning rättare sagt då det tydligen är olika men det gällde även på hennes avdelning. Men min egen lucia fick jag såklart fota, (och sen för övrigt lägger jag aldrig ut bilder på någon annans barn utan att få ett godkännande). Nog om det, nu tänkte jag se lite tv innan det är dags att hoppa i säng. Imorgon är Saga bjuden på kalas hos en dagiskompis och gissa om hon är peppad.

 
 
Jag fick självklart ta ett kort men le hade hon tydligen inte tid med sa hon, knasunge. ♥



Ännu en blogbag

2013-12-12 / 16:27:15
Jag har precis varit på Coop och hämtat ut ett paket, nämligen en blogbag som innehöll lite smått och gott, och samtliga saker kommer komma väl till användning. Här nedanför ser ni vad den innehöll, men Avent använder vi väldigt flitigt här hemma, både på flaskor och nappar så det var kul att det var lite produkter därifrån. Nu blir det middag, frågan är bara vad (?) och sen är vi förhoppningsvis nog många för att lira lite innebandy ikväll. Sen blir det en tidig kväll då jag är en riktig tröttmössa. Imorgon vankas det luciafirande på Sagas förskola och då vill jag såklart vara pigg. Jag hade tänkt att hon skulle vara en tomtenissa imorgon då hon fortfarande kunde ha tomteklänningen från förra året men inte ville hon vara de, utan hon skulle såklart vara lucia.
 
 
* Nappflaska från Avent
* Mugg från Avent
* Natusan first touch lotion
* Natusan first touch bath
* Natusan first touch baby oil
* Natusan first touch zinksalva
* Barnkit från Folksam
 
 
 
 
Tack Loppi för en super bra blogbag ♥

Onsdagsnöje

2013-12-11 / 14:01:44
Idag skulle jag egentlgen ha behövt städa men istället har jag lyssnat på julmusik och slagit in dom sista julklapparna, och jag har insett en nackdel med att vara ute i godtid med dessa klappar. Man hinner nämligen glömma bort att man redan köpt vissa saker så den där julklappshögen som inte skulle bli sådär överdrivet hög har ändå blivit det. Men så blir det ibland! Nu längtar jag bara till julafton, för lika mycket som jag älskar att få julklappar så gillar jag att ge bort julklappar, eller presenter generellt. ♥ Hur går det för er då, är ni också klara med julklapparna eller har ni några eller kanske alla kvar att köpa?
 
 
Du har väl inte missat tävlingen där du bla. kan vinna denna plåtskylt om du så vill?
 
 
 
 

Jag ser det snöa!

2013-12-10 / 10:39:00
Puh, vilket träningspass jag fick på morgon då Saga skulle lämnas på förskolan. Det har nämligen snöat hela natten och snöar ännu för den delen, och plogbilen hade inte hunnit vara så det gick lite tungt, för självklart skulle hon stå på ståbrädan hela vägen då hennes ben tydligen inte hade vaknat ännu. Nu blir det en hemmadag för mig och Charlie till det blir dags att hämta Saga men då har förhoppningsvis plogbilen hunnit vara. Hur mår ni idag? ♥
 
 
 
Du är väl med i mina pågående tävlingar om inte, var det vettja!



MIO

2013-12-09 / 21:59:49
Barnen sover, tvätten är hängd och diskberget är borta så nu kan jag äntligen lägga mig i soffan under filten. Vi har haft en jätte mysig heldag tillsammans med min syster och mina syskonbarn, och även med min lillebror som också kom och bakade pepparkakor med oss, och precis som jag anade hade moster Nena med sig "lejonbyxor" till både Saga och Charlie. Svin tuffa (bild kommer) och det var knappt så jag fick Saga att ta av sig dom då det var dags för pyjamas. Annars idag har vi även beställt en soffa. Sambon frågade nämligen från ingenstans efter middagen om vi skulle åka och köpa en soffa och ja, jag sa inte emot så i mitten av februari får vi den nya soffan ifrån MIO. Jag vet, riktigt seg leveranstid men vilken soffdjungel" det är alltså, det finns ju huuur många som helst. Vi velade mellan höga ben, låga ben, typ av armstöd, tyg, färg på tyget, skinn, hörnsoffa, 3 & 2 sits etc. Till slut bestämde vi oss trots allt för en hörn tygsoffa med låga ben då jag tyckte den gav ett sånt mysigt intryck och eftersom vi är ett par riktiga mjukisar passade den oss perfekt. Sen var den självklart väldigt gosig att sitta i också. ❤️






Jag har fått en award!

2013-12-09 / 16:57:53
Jag har nämligen fått en award av Beatrice vilket är jätte kul, och innebär att jag ska:
 
* Tacka och uppmärksamma den som nominerat mig
* Skriva 11 random fakta om mig själv
* Svara på dom 11 frågorna jag fått i awarden
* Välja ut 11 bloggar att nominera
* Skriva 11 frågor åt dom jag nominerat
 
Lite random fakta om mig då:
 
* Jag och M. hade bara varit tillsammans i 1,5 månad då Saga blev till
* På äldre dagar har jag blivit höjdrädd
* Jag är en mammagris utan dess like
* Jag har hellre få bra vänner än många "halvbra vänner"
* Jag verkligen älskar att åka bil och skulle kunna åka hur långt som helst
* Jag har aldrig ätit sushi
* Jag förbrukar 20 stearinljus varje kväll
* Jag har ätit på McDonalds en gång och aldrig mer!
* Jag älskar att analysera saker tillsammans med min "analys bästis SaRa"
* Jag var höggravid med Charlie på uppkörningen av körkortet
* Jag är en känslomänniska
 

Frågorna jag ska svara på är:

 

* Vilken är din favorit högtid?

- Julen är min favorit högtid. Jag tycker om hela December då man julpyntar, bakar, pysslar, har glöggkvällar med vänner, köper julklappar, slår in julklappar, lyssnar på julmusik och bara myser.

 

* Vad är din bästa egenskap?

- Svår fråga, men jag är nog ganska påhittig av mig.

 

* Vad är din favoritmat?

- Tacos. Jag blir liksom aldrig less!

 

* Är du en spara eller slösa?

- Definitivt en slösare. Jag vet nog inte ens hur man sparar ;-)

 

* Vad är ditt bästa köp, någonsin?

- Det måste vara Charlies säng, jag fullkomligt älskar den. (En babybay).

 

* Hur många barn vill du ha?

- Jag vill ha 3 eller 4 barn, dvs. ett eller två till

 

* Vad är ditt bästa tips på julklapp till någon som har ”allt”?

- Svårt, men en upplevelse av något slag kanske?

 

* Vilken är din favoritblogg?

-  Jag har väldigt många favoriter men dom jag har nominerat är några av dom. ♥

 

* Vilket klädmärke för barn är din favorit?

- Jag har så många men några märken som jag gillar är maxomorra, småfolk, Mayoral.

 

* Vad önskar du dig i julklapp?

- Pengar, heminredningssaker, presentkort, parfym....

 

* Hur ser den perfekta fredagskvällen ut enligt dig?

- Då blir det såklart tacos till middag, sen myser vi ner oss i soffan framför en bra familjefilm med en stor popcornskål. Sen när barnen sover så blir det tända ljus, ost & kex för mig och sambon.
 
Jag nominerar nu dessa raringar:
 
Amanda
Emma
Sofie
Linneá
FrökenM
Emelie
SjungandeMamman
Elin
Anna
Hanna
Lisa

Mina frågor till raringarna jag har nominerat:

 

* Vad gör dig lycklig

* Vilken är din sämsta egenskap

* Vad gillar du mest, att få presenter eller att ge bort presenter

* Vilken svordom använder du mest

* Är du en kväll eller morgonmänniska

* Vad finns alltid i din väska

* Om du vann mycket pengar, vad är det första du skulle köpa

* Handlar du på Coop eller ICA

* Hur svarar du i telefonen

* Tror du på ödet

* Hur många barn vill du ha