En liten titt!

2013-07-29 / 13:50:34
Jag hittade ingen spegel på någon av helgens loppisar, däremot hittade jag en på EM möbler och det var kärlek vid första ögonkastet så nu hänger den här hemma hos oss och den passade perfekt ovanför hallbordet. ♥ Nu är det bara lite småfix kvar innan "hallprojektet" är klart (så som inte allt för otippat en väggtext och en knopp till hallbordet) och det ser ut att bli så mycket mysigare.
 
 

Finally!

2013-07-28 / 10:40:00
Värmen och solen har äntligen hittat hit och det är anledningen till den dåliga uppdateringen här på bloggen. Instagram använder jag betydligt flitigare, men jag tänkte kika in här och göra ett inlägg om skålen som Saga pysslade ihop till moster Nena och T. då det var många som efterlyste ett sådant inlägg. ♥ Skålen är rätt enkel att göra men lite pysslig så man får hjälpa till litegrann om man gör den med barnen, (eller jag fick iaf hjälpa Saga) men resultatet sen blir hur kul som helst och färgmässigt kan man ju blanda hur man vill.
 
Du behöver:
 
* Pärlor (små)
* Matolja
* Rostfri skål (eller annan skål som tål ugnsvärme)
 
Sen smörjer du in skålen med lite matolja och fyller sedan insidan av skålen med pärlorna, och jag försökte få dom att hållas i ett lager. Sen satte vi försiktigt in den i ugnen som stod på 200 grader i 7-10 minuter (eller tills pärlorna smält tillräckligt). Vi tog ut skålen och lät den svalna. Klart!
 
(Och blir skålen inte bra, prova igen för det kan som sagt vara lite pyssligt).
 
Jag personligen fick tipsen att 1. fylla skålen ända upp till kanten med pärlor då det blir snyggast, 2. ta inte ut den för fort ur ugnen och 3. pilla inte i den först den har svalnat. Tack Elin för tipsen. 
 
 
 

Snuttisar!

2013-07-25 / 10:10:00

Saga har dragit på stranden tillsammans med några stora och små pluttar då det är kanonväder även idag, underbart! Jag och Charlie tänkte också bege oss ut, på loppis och man kan ju inte göra annat än att älska alla dessa "sommarloppisar". Pricken över i:et hade varit om jag hade hittat mig en väggspegel till mitt "hallprojekt". Hoppas solen skiner hos er också och att ni får en härlig dag. ♥

 

 

Gårdagens tröttmössa med sin mysiga snuttis från snutten.se


En hemmagjord present

2013-07-24 / 10:12:33
Dagen bjuder på sol så idag blir det ev. att ta bilen ut till sävast där det vankas "poolhäng", och nu får vi hoppas att solen är här för att stanna. Gårdagens väder var också bra men annars minns jag i princip inte sist vi hade en riktig "sommardag". Gårdagens sol lyste förstås över mosters plutt som hade sitt namngivningskalas och över bröllopsparet och här nedanför ser ni Sagas present till dom. - En skål som hon pysslade ihop med hjälp av pärlor, matolja och en rostfri skål. Hon får nog göra en till mig också, för den blev ju hur söt som helst och färgmässigt kan man ju välja och blanda hur man vill.
 
 
Sen fyllde vi den med deras favoritgodis och slog in i cellofan
 
 
Dom fick även en tavla med deras namn på samt datumet då dom blev Herr och Fru Hansén
 
 

Surprise!

2013-07-23 / 19:55:00

Idag har vi som sagt varit på Thors namngivningskalas, och jag är inte bara moster till sötnosen utan jag har även fått äran att vara hans gudmor/fadder. ❤ Mitt i fikat överraskade dom dessutom alla genom att gifta sig och gissa om folk blev chockade (men jag visste faktiskt om det) och T. har verkligen dragit högvinsten då min underbara och fina storasyster är världens bästa (såklart). Vi har med andra ord haft en väldigt mysig dag i kärlekens tecken och jag kommer somna med ett leende på läpparna. Kärleken är verkligen mäktig. På tal om det, är du gift eller vill du gifta dig?

 


Vinnaren av en valfri t-shirt

2013-07-23 / 18:38:00
 
Grattis Linnéa. Maila mig din adress ([email protected]).
 
 
 

Projekt hallmöbel

2013-07-23 / 09:58:00
För några dagar sen köpte jag nämligen ett litet hallbord på en sälj & köpsida då jag vill göra om litegrann i hallen. Dock var det lite väl "rackligt" och slitet (annars kan jag tycka det är fint när det ser lite slitet ut) och då sambon såg det rynka han på ögonbrynen och undra vad jag egentligen hade köpt (för skit). Men, han hjälpte till att slipa, måla och stabilisera träskivan som var helt av på mitten och vilken skillad det blev. ♥ Lite kan verkligen göra mycket, och nu funderar jag bara på hur jag ska "pimpa till" det ytterligare, då det för stunden bara är helvitt för bilderna här nedanför är "före bilderna".
 
 
 
 
 
Efterbilder kommer då den är helt klar och på plats i hallen...
 
 
 

God morgon Måndag!

2013-07-22 / 09:38:00

Jag och barnen har rätt nyligen kommit in från en promenad (jäklar vad det blåste) och nu ska vi i princip bara byta vagn här hemma innan vi beger oss ut på stan. Imorgon ska vi nämligen på Thors namnkalas så tänkte kika om jag hittar någon fin body till Charlie. Sen ikväll vankas det grillkväll hos min mamma och hennes sambo då dom har främmande ifrån Uppsala som jag vill träffa. Det blir nog en fullspäckad dag för våran del. Vad hittar ni på idag då?

 

 

Mosters fina kille (och jag längtar till imorgon då jag får gosas med dig). ♥


Myspys helg!

2013-07-21 / 19:44:00

Helgen börjar lida mot sitt slut och som vanligt hinner man knappt blinka så är söndagen här men vi har i vanlig ordning haft en mysig helg. Idag tex. blev det en sväng till IKEA, men okej, sambon tyckte förmodligen inte det var lika mysigt att strosa omkring där inne som jag tyckte det var och i slutet tyckte jag han gick lite väl snabbt. ❤ Sen har vi även haft besök av E. & A. idag och med sig hade dom en söt ryggsäck till Saga, vilket är perfekt då hennes "dagisryggsäck" har gått sönder. Nu blir det mys resten av kvällen men innan jag kan sjunka ner i soffan ska jag springa ut med Hector så han får kvällspinka. Trevlig kväll på er!

 


Härliga lördag

2013-07-20 / 11:58:00

Vi började denna dag med ett loppisbesök så en mysigare start kunde vi egentligen inte få. Några fynd gjorde vi också, ett par jeans från newbie till Charlie och ett par "skor" som även dom hade prislappen kvar. PoP mössan var dock använd men i väldigt fint skick och den fick vi för en ynka tia. Böckerna var pricken över i:et då jag bara läst hans första bok, pojken som kallades det. Resten av dagen tar vi förmodligen som den kommer men nu vankas det en sväng till Luleå iaf. Vad gör ni idag då?!

 

 

Du hinner fortfarande, tävlingen om en fräck och rolig t-shirt avslutas ikväll 23.59


I´m back!

2013-07-19 / 09:25:31
Jag och barnen har nämligen varit i Finland på en minisemester tillsammans med "momme", Mats och Emil och det är anledningen till frånvaron här på bloggen. Igår kväll kom vi hem och hur bra man än alltid har haft det så slår ordspråket aldrig fel, "borta bra men hemma bäst". Dessutom kom vi hem till ett skinande hem då sambon hade storstädat. ♥ Under resans gång har vi spanat in ställena "momme" tillbringade sina sommarlov på, träffat gamla släktingar, gått på loppisar och myst på i stugan vi hade hyrt och trots att den låg långt ut i skogen (i en stugby förvisso) trivdes jag som fisken i vattnet, för att inte tala om hur mysigt Saga tyckte att det var.
 
 
 
Den röda stugan var den stuga vi bodde i...
 
 
 
medan den andra delen var där man duschade och bastade etc.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för en mysig resa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lycka är...

2013-07-13 / 23:16:00

 

Att få köra båt med morfar, samt följa med då han skulle kolla till mjärdet (som det dessutom var en "söt abborre" i). Vi har med andra ord spenderat våran dag i Kalix hos morfar & Mona. ♥

 

 

 


Tut tut!

2013-07-12 / 14:51:00

Idag har vi varit iväg på ett litet äventyr, jag, Saga och Charlie, vilket innebar bilkörning och jag har i princip inte kört någonting sen Charlie kom så jag måste erkänna att det kändes lite läskigt. Det gick såklart bra men jag antar att jag inte är den enda som tycker det är lite "läskigt" att köra då man har barnen med sig? Man slappnar liksom av på ett annat sätt då man är själv i bilen, och sen har jag ju faktiskt bara haft körkortet i 3 månader. Dock ska vi iväg på en massa äventyr här framöver då jag nu har min alldeles egna bil, och att dagens körning fick tummen upp av Saga måste väl ändå betyda någonting. ;)

 

 

Ni är väl med i tävlingen där ni kan vinna en fräck och rolig t-shirt?


En rolig postdag

2013-07-11 / 21:19:47
Nu blir det film med sambon men innan jag kryper upp i soffan tänkte jag visa vad Charlie fick med posten idag från "tant Carro" som driver webbutiken exclusivekids.se. 2 tröjor som var hur snygga som helst, en i stl. 68 och en i stl. 74, vilket är perfekt då han har någonting att växa i. Jag har sagt det förr men säger det igen, man "möter" så fina människor här i bloggvärlden och Caroline är en av dom. Det började helt enkelt med att hon sponsra en bloggtävling och på den biten är det. ♥
 
 
 
 
 
Charlie förstår förstås ingenting men hälsar tack iaf såklart, han kommer bli så snygg i dom. 
 
 
 
 
 
 
 

I bakartagen

2013-07-11 / 08:14:24
Igår när min syster var här hade hon med sig en försenad födelsedagspresent till mig, två bröd/fikakorgar som hon sytt själv. En lite större och en lite mindre och tyget var fint, och passar till mina "loppiskoppar". Så idag tänkte jag ta en bakdag så jag har någonting att fyllla upp dom med då vi får främmande nästa gång, och jag tänkte börja med att göra en kladdkaka med after eight glasyr. Sen blir det muffins och sist men inte minst tänkte jag prova att göra "Non Stop kakor".
 
 
 
Tusen tack fina du. ♥