Rulltårta m. daimfyllning
2012-07-30 / 15:38:51
3 ägg
2 dl strösocker
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Börja med att vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Häll smeten i en djup långpanna med bakplåtspapper. (Man kan göra dubbel sats, för den blir rätt tunn om man har en "stor" långpanna). Grädda i mitten av ugnen, 250 grader i 5 minuter. Passa den väldigt noga! Vänd direkt upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Ta då bort de andra bakplåtspappret. Pensla ev. med kallt vatten på pappret för att det skall gå lättare. Låt den sedan kallna!

Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 äggula
1 dubbel daim (jag har dock tagit 1,5 ungefär)Vispa ihop det rumsvarma smöret med florsockret. Tillsätt vaniljsocker, kakao och äggula.

Hacka daimen ganska fint och vänd ner den i smörkrämen.

Bred smörkrämen på den kalla kakan.

Rulla sedan ihop som en rulltårta. (Vilket jag tycker är rätt knepigt).

Förvaras i kyl ett tag innan servering. Den är god men väldigt mastig.

Kommentarer
Therese - Sockenvägens Söta
Mums, tackar för ett nytt frestande recept som lär gå hem hos oss på Sockenvägen :-D
Johanna Ljungkrantz
Självklart är jag med i tävlingen! :)
Ser riktigt smarrigt ut, kanske helt enkelt får prova nån dag.
Fröken M
oh my, va gott !!
Jag och viggo kommer :)
Sofia - Mamma till Tove
Låter som något jag måste testa ;)
Johanna Holma
Jädrar vad god den ser ut! :)
Sofie
Åh den låter och ser ju så farligt god ut! Denna måste jag bara göra när jag får lite mer tid!
Sandra
Tack så mkt :) Nu kan jag ta och prova mig på att också göra en sån där :D
Trackback